Gezinstherapie

Gezinstherapie Delft


✔ Gezinstherapie
✔ Werken met de vader en/of moeder

Gezinstherapie Delft

Het lijkt vaak duidelijk dat spanningen in een gezin worden veroorzaakt door de houding en het gedrag van een kind of de kinderen in dat gezin. Niet zelden is het juist andersom.

Een kind heeft de band met beide ouders nodig. Dit is van wezenlijk belang voor het kind. Kinderen reageren er feilloos op als (één van de) ouders niet goed ‘in hun vel’ zitten.

Het contact met het betrokken kind of kinderen loopt dan niet goed. Een kind kan niet reageren met veel begrip voor omstandigheden. Een kind snapt het gewoon niet als er iets mis is met bijvoorbeeld de werksituatie van papa of mama waardoor er voor het kind geen of minder tijd meer is.

Als papa of mama door wat dan ook (geestelijk) niet genoeg aanwezig is dan mist het kind de vader- of moederfiguur. Een kind zoekt dan op een of andere manier compensatie of, nog erger, geeft zichzelf de schuld van alles!


Gezinstherapie

Werken met de vader en/of moeder

Als we niet met genoeg begrip, liefde en/of inlevingsvermogen reageren op ons kind dan ontstaat vanzelf een compensatie voor het gedrag van het kind. Het speelt niet meer en/of kan zich niet goed meer concentreren op school of noem maar op wat er allemaal mis kan gaan.

Daarom is het in verreweg de meeste gevallen juist noodzakelijk om met vader en/of moeder een aantal sessies te werken, bijvoorbeeld aan onverwerkte gebeurtenissen.

Als een ouder weer meer ‘zichzelf’ is dan bloeit vanzelf de relatie met het kind weer op. Een kind heeft behoefte aan een goede relatie met de ouders en pakt heel snel de draad weer op als deze hersteld is.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem gerust even contact met mij op.


Jan

Neem contact op


Psycholoog Delft
Therapeut Jan
Aandacht, betrokkenheid, geduld en humor horen bij mijn stijl van begeleiden.
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

Ik ben aangesloten bij:

logo-cat logo-gat
psycholoog delft Psycholoog Delft
Guido Gezellelaan 100
2624 LA Delft
Ik ben ook aangesloten bij:

Therapiepsycholoog.com

Relatietherapeuten.net
Top